2007. augusztus 13., hétfő

Politika 2.0

Bonyolult egy dolog a politika: tele konfliktussal, drámával és gyilokkal. Pár évtizede csak egyetlen verzióját ismerte mindenki – a szemben álló táborok még elveket vallottak és osztályalapon szavaztak egymás ellen. Elég volt következetesen képviselni a munkások/vállalkozók/földművesek érdekeit és jöttek a szavazatok. Egyszerű világban éltünk akkoriban.
Mára már megjelent a webkettő mintájára a politika kettes számú, fejlesztett verziója. Előtérbe került a kommunikáció meg a tömegmozgósítás. Meghallgatjuk a nép hangját, majd haszontól függően jöhet az arculat-, elv- és gerincváltás. Politológusok helyett sokkal megbízhatóbban teljesítenek az előrejelzésben a pollitológusok, azaz oda- vissza néhány százalékos támogatottságon múlik a választási program végleges formája.
A politika 2.0-ás verziónak szép számmal vannak támogatói kis hazánkban is, példának okáért a remekbeszabott kommunikációs stratégiával megáldott Smer. Robert Fico bejelent, megnézi a reakciókat, majd megvalósít, vagy éppen visszatáncol. Ne legyenek illúzióink, a jobboldal ugyanúgy alkalmazza a kettes verzió vívmányait – példa erre a főiskolai reformtervezet körüli bohózat.
Egyetlen parlamenti párt tartja magát makacsul a politika egyes verziójához, legalábbis névleg: az MKP. A népnek cirkuszt nem adunk, kiállunk az elveink mellett – üzeni átvitt értelemben a sajtó hasábjain Csáky Pál. Én személy szerint nem látom azokat az elveket, a politika 1.0-ás verziója megérett a lecserélésre. Vezessük már be azt a fránya politika 2.0 programot, legyünk végre tárgyalópartnerek és kompromisszumkészek. Van egy alternatív ötletem is: kellő elhatározás hiányában installáljuk újra a politika 1.0-át, hadd lássa végre mindenki tisztán az MKP célkitűzéseit.

3 megjegyzés:

jurgen írta...

Ez jo! :) Ujrainstallalas elott meg ne felejtsunk bepotyogni format C: parancssort... :)

Mózes Szabolcs írta...

Na vegre beindultal JC.!:) Csak igy tovabb, irany a kozelet, a "mocskos" politika kommentolasa!!!:)

nyomkereső írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.