2007. augusztus 23., csütörtök

Felvidéki Hajabács Kálmán Tűzoltóegylet, akcióprogram

Hosszas tanulmányozás után kiderítettem, hogy a szlovákiai tűzoltóegyletek nem látják munkájukat olyan szakmai igényességgel, mint ahogy azt a felvidéki magyar közösség elvárná tőlük. Az áldatlan állapotok kiküszöbölése céljából szükségesnek érzem egy saját, magyar tűzoltóegylet megalakítását, mindehhez a fórumozó sorstársak segítségét is várom.
Alant következzenek a szabályok:

- Tűzoltóegyletünk egyenruhájának színe a khakizöld, az együvétartozás jegyében találkozásnál mellünkre csapunk ökölbeszorított jobb karunkkal és "Oltsd a tüzet, testvér!" kiáltást hallatunk.
- Rendes egylet nem maradhat példaképek nélkül. Nagy elődeink Szent Flórián, a tűzoltók védőszentje, valamint Bárdossy László, múltunk óriása. Neki tulajdonítják egyes vájtfülű történészek az "Égjen a szívünk a hazáért, ne égjen a ház!" szállóigét. Bennünket is ez motivál.
- Tisztán szakmai szempontból kifejezzük szimpátiánkat minden eloltható dolog iránt. Lángoló kereszt, tiltott művek jegyzéke, krematórium.

- Tűzoltóegyletünk hetente kétszer nyilvános szakmai gyakorlatot tart Pozsony belvárosában. Egyenruhában, díszlépésben felvonulunk az óvárosban felejtett magyar címer elé és egy jelképes kiskannával meglocsoljuk a ház tövét. Oltsd a tüzet, testvér!
- Tűzoltóegyletünkben szigorúan önvédelmi célból megtanulunk puskával lőni. Szegényes költségvetésünk sajnos nem engedi meg, hogy saját ciszternáskocsit és tömlőket, esetleg vízágyút szerezzünk be, ezért kényszerültünk erre az ideiglenes megoldásra. Rosszakarók kíméljenek!
- Az egylet szimbóluma egy nagy zöld zászló, rajta példaképünk, Bárdossy, valamint Szent Flórián arcképével és egy puskával (idővel a puskát lecseréljük arra a tömlőre, megígérem).
- A tűzoltóegylet vészhelyzetben egyéb esetekben is bevethető, úgymind cigányveszély, zsidóveszély, liberálisveszély, Fradi- Slovan visszavágó éjjel kettőkor a Temető- soron.

A tagok jelentkezését türelmetlenül várom.

4 megjegyzés:

nyomkereső írta...

Felvidéki Tűzoltó GÁRDA? :))
Érdekes és találó paralel. Frappáns

nyomkereső írta...

Csak nehogy aztán mi is fekete listára kerüljünk vizumügyben Tom Lantos apónál...:)

Unknown írta...

hol lehet jelentkzni?

Mózes Szabolcs írta...

Itt egy cim. Ide (is) lehet firkantani: korkepblog@gmail.com