2007. augusztus 8., szerda

Meleg van. Büszek vagyok


Meleg van. Ilyenkor jó kint sétalni. Járkálni egyet. Élvezni a nyarat. Korzózhatunk. A barátainkkal is. Sétálhatunk tömegesen. Felvonulhatunk. Büszkék lehetünk. Büszkék arra, mik vagyunk.
Talan így is gondolkodhatnak a melegfelvonulások szervezői... hm, meleg van, melegek vagyunk, vonuljunk fel! És legyünk büszkék! Büszekek. De mire?
Én egyébként magyar vagyok. Büszke arra, hogy magyar. Mégsem érzem szükségét annak, hogy emiatt minden évben felvonuljak. Heteró is vagyok. Tehát a nőkre, pontosabban egy nőre bukok. Büszke legyek rá? Hát, ha már a homók büszkék arra, amik, akkor én ne legyek? Ehj, de micsoda blökiség ez!? Most erre is büszke legyek? Ez van, én ilyennek születtem,örülök neki es kész. Na jó, szóval heterók vagyunk. Akkor most mi is csináljunk heteró büszkeség napja felvonulást? Nem tudom, ki hogyan, de én speciel a szexuális orientációmra nem vagyok se büszke, se nem szégyellem. Kéne? Ez úgy van. Kész. Miért kell ebből ügyet csinalni? Jó ez valakinek?
Persze, megértem, sokáig mindenfelé valagba voltak rugdosva, suttomban lehettek csak maguknak. De ennek mar vége. Akkor most mire jó ez a cirkusz?
Arra esetleg nem gondolnak, hogy az ilyen ízléstelen bohóckodások alapján tartja őket a normális orientáciojú emberek jelentős része exhibicionista elemeknek? Ha azt látják, hogy kifestve, félmeztelenül tekeregnek mindenféle módon egymást nyalogatva egy kamion platóján? Ha az ember azt is feltételezné, hogy a nagy részük teljesen normális hétköznapi halandó, ilyenek láttán mit gondoljon? Mit gondol az átlagember, akinek az egyik legsutább tulajdonsága az általánosítás?
És mit gondolok én? Azt, hogy attól, hogy valaki meleg - melegnek született vagy azzá vált, nem értek hozzá -, még lehet ugyanolyan hétköznapi ember, mint akármelyik normális szexuális orientációjú polgártársa. És szerintem a nagy részük ilyen is. De akkor mire jó ez a magamutogatás, ez a gusztustalan cirkusz? Miért kell ezzel másba is belerugdosni, miért kell provokálni?

13 megjegyzés:

jurgen írta...

Szanalmasnak tartom az onmutogato felvonulasokat, nem ertek egyet a melegek ezen demonstraciojaval sem. Annyit azonban elmondanek a vedelmukben, hogy ha masoknak lehet, nekik miert nem? Mindenfele arpadsavoszaszlos meg autonomiakovetelo csocselek nyomul az utcan, oket miert nem dobaltak meg? Miert (megint) a homoszexualisokon csattant az ostor?

Ranieri írta...

Ezek patkanyok, ahogy nalunk mondanak!:-)Komolyan ezek csak exhibicionistak, sok kozuluk nem is buzi. Mar szinte az a divat, hogy melyik ferfi noisedik el vagy buzul" el minel jobban. Amugy ha meleg valaki akkor legyen, de ne az utcan mutogassa hanem otthon.

tibi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
jurgen írta...

Tibi, csak egy kerdesem lenne hozzad: hany homoszexualis embert ismersz szemelyesen?

Ranieri írta...

A faa Tesoo, ezt nem gondolhatod komolyan. Valami MIEP-es tanacsadoid vannak? Nekem volt 1 buzi szobatarsam(csak az iskola ev utan tudtam meg hogy buzi), aki abszolut nem volt noies, meg nem voltak olyan tulajdonsagai mint a felvonuloknak, meg amilyeneket a buzikrol elkepzelunk. Tok fasza csako, engem beken hagy, hogy kivel hempereg engem nem erdekel. Tesoo, welcome to the 21st century!

Mózes Szabolcs írta...

Hat Tibi, ez hosszu es meredek volt. Szeretnek reagalni a reakciokra, mar csak azert is, mert en vagyok a hozzaszolasokat szulo bejegyzes szerzoje.
Nekem azzal nincs semmi gondom sem, ha valaki homokos. Nem szeretnek a helyeben lenni, mert szerintem at sem lehet ot nevelni. Ezt nem en talaltam ki, szakertok mondtak. Ha meleg, legyen meleg, epp eleg baj lehet az neki. En csak azt nem ertem, mire jok meg most is ezek a cirkuszos felvonulasok. Ez a bohockodas.
En szemelyesen nem ismerek melegeket, de feltetelezem, hogy ugyanolyan normalis ember a nagy reszuk, mint mi.
Termeszetesen azzal en sem ertek egyet, hogy gyerekeket fogadhassanak orokbe. De ez mar mas tema.

tibi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
jurgen írta...

Tibi, a homoszexualitas nem jellemkerdes. Amennyire en tudom, nagy reszuk mar igy szuletik, benne van a genjukben. Tehat, mikor te elkezdted mustralgatni a lanyokat anno, ok a fiukra kattantak ra. S mint ahogy te nem tudod megmagyarazni, miert, ugy ok sem. Neked ez a normalis, nekik az. Pont ezert a homoszexualitas nem moralis kerdes. No most az, hogy kozottuk is akadnak izlestelen exhibicionista emberek, az megint egy mas kerdes. Ezert viszont ne itelj el mindenkit, foleg ne tartsd gyengenek oket. Az viszont mar valoban nem tetszik nekem sem, hogy kezdunk atesni a lo masik oldalara, s kezdjuk - vagy inkabb kezdik valakik - sztarolni oket. Ez azert nem tetszik nekem, mert a a biologiai faktoron kivul szerintem a szocialis kornyezet is szerepet jatszhat a homoszexualitas kialakulasaban. Ezert dilemma szamomra, hogy melyik oldalra alljak, mikor arrol van szo, hogy a homoszexualis parok fogadhatnak-e orokbe gyerekeket vagy sem. Ki kene probalni, hogy a homoszexualis csaladokban nevelkedo gyerekek koreben nagyobb-e az azonos nemuek irant vonzodok szama, ill. hogy mennyivel. Ha szamottevoen nagy lenne ez a szam, akkor ellenzem a dolgot, ha viszont nem, akkor tamogatom. Meg mindig jobb egy gyereknek ket apukaval felnonie, mint szulok nelkul. Ha jol tudom, Hollandiaban nem csak a meleghazassag engedelyezett, hanem az orokbefogadas is, majd utananezek, hatha talalok valami statisztikai adatot, hogy nott-e a homoszexualisok szama vagy sem.

tibi írta...

kitoroltem a kommentjeimet, nem kell stresszelni... ero, egeszseg... szep ejszakat

Tee írta...

Hm. Nekem az a tapasztalatom, hogy a melegek nagy része elutasítja ezeket a demonstrációkat, és hülyén érzi magát miattuk. ők is tudják, hogy ezzel semmit nem érnek el. A felvonulásosdi nem abból következik, hogy ők melegek, hanem abból, h exhibicionisták. Én ismerek néhány meleget, akik nem csinálnak ebből ügyet, nem szégyellik és nem büszkék rá, egyszerűen ez van, ahogy a heterók is úgy veszik, hogy ez van, nem szégyellik és nem is büszkék rá, legfeljebb a szívük választottjára :) - de persze a heterók között is vannak exhibicionisták szép számmal, elég csak véletlenszerűen kőrbenézni a myvipen.

nyomkereső írta...

Sajnos meg nem volt idom atolvasni mindent a szabi ota, raadasul meg is betegedtem, ugyhogy ezekben a napokban takareklangon elek. Mindenesetre a cikk cimeben hiba van: buszke helyett buszek

Mózes Szabolcs írta...

...a Szabitol a szabi ota.:)
Az a hiba direkt kerult oda, korabban egy gmailes forumban tortent elutes ude emlekekent.
Masreszt, ha muvesz lennek, azt is mondhatnam meg erre, hogy ez egy metafora. A buszek szo a buszke kifejezes homoszexualis valtozata. Mas (kicsit mas, mint a normalis szo, de felismerheto), de el kell fogadni.:)

Tee írta...

Büszek vagyok rád, Szabi :)