2007. szeptember 3., hétfő

Szlovák Gárda vs. Magyar Testvériség

A szlovák nacionalistáknak már megint van min csámcsogniuk, mert a magyar nacionalisták ismét szolgáltattak rá elegendő indokot nekik. Nem, ezúttal nem Duray vagy Bósza volt a rosszfiú, most Magyarországon akadt egy maroknyi csőcselék, amely nem elég, hogy hülye, hanem ezt még szét is akarja kürtölni az egész világnak. Ilyenekből, sajnos, mindenhol akad. Szlovákiában is. Nem, most nem Slotára vagy Malíkovára céloztam. Hanem a Szlovák Testvériségre (Slovenská Pospolitosť), előtte meg déli szomszédjaikra és „elvtársaikra” a Magyar Gárdában. Mert, bizony, gondolkodásban nem állnak messze egymástól. Sőt, akár fuzionálhatnának is. Hisz mindkét csoport nagy hangsúlyt fektet a fizikai és lelki egészségre, szívükön viselik a kultúra és a történelem ápolását, igyekeznek védeni a természetet és még a szociális segítségnyújtásra is gondolnak. (A jobbérzésű olvasóktól elnézést kérek az iróniáért)
Aki nem hiszi, hogy ennyi sok a közös pont a Magyar Gárda és a Szlovák Testvériség között, az méltóztasson vetni egy pillantást eme két nagyérdemű szervezet programnyilatkozatára:


Íme, először a Magyar Gárda „feladatai“:

1. A besorozott és felesketett gárdisták fizikai, lelki és szellemi képzése és önképzése, hogy feladataikat példamutató hatékonysággal kellő erővel, céltudatossággal és alázattal hajthassák végre.
2. Ápolja a magyar kultúrát és történelmünk emlékeit, adja tovább a felnövekvő generációk épülésére.
3. Aktívan vegyen részt katasztrófa-elhárításban, rend- és polgárvédelmi feladatokban.
4. Karitatív és szociális missziók támogatása és szervezése.
5. Rendkívüli helyzetben a nemzeti önvédelem erősítése.
6. Része vagy gerince kíván lenni a majdan felállítandó Nemzetőrségnek


S most jöjjenek a Szlovák Testvériség céljai:

1. Támogatni a tagok testi- és lelki épülését, elmélyíteni a szlovákság és a szlávok történelméről, szokásairól való ismereteket.
2. Hirdetni a szláv együvé tartozást, a szláv kultúrát és a tradíciókat.
3. Együttműködni a Matica Slovenskával, a Štúr-társasággal és egyéb, köztük határon túli szlovák szervezetekkel.
4. Védeni a közerkölcsöt és megakadályozni az alkohol, a prostitúció, valamint az uzsora terjedését.
5. Védeni a szlovák természetet.
6. Segíteni a műemlékvédelemben és a régészeti kutatásokban.
7. Kulturális- és sportesemények rendezése.
8. Folyóiratok, könyvek, hang- és képhordozók publikálása, főként a szlávság témakörében.

Ugye milyen kísértetiesen hasonlítanak a két „nemzetvédő” egyesület célkitűzései? Ha megcseréltem volna a magyar, illetve szlovák jelzőket a két dokumentumban, az, szerintem, egy testvériségi tagnak vagy gárdistának sem tűnt volna fel. Mert ugyanazt fújják, csak az egyik magyarul, a másik meg szlovákul. Nevezzék azt Szlovák Testvériségnek vagy Magyar Gárdának, egy kaptafa mindkettő: a demokrácia és a hazaszeretet köntösébe bújtatott xenofób sovinizmus. (Már befejeztem az ironizálást, de nem fogok elnézést kérni érte) S ugyanott van a helye mindkettőnek, mindegy, hogy magyar vagy szlovák, testvériség vagy gárda: a társadalmi süllyesztőgödörben! (Ezt meg már halál komolyan mondom, és nem nézem el, ha valaki nem hiszi el) Nem azért, mert félszáz jellemtelen senki valós veszélyt jelentene más nemzetre, hanem mert semmi szükség(ün)k – se Magyarországon, se Szlovákiában – egy újabb adag köpködő senkire. S ez nem csak az egyenruhás bohócokra vonatkozik, hanem azokra a kedves szlovák honfitársainkra is, akik elítélik a Magyar Gárda megalakulását, de semmi kifogásuk a Szlovák Testvériség működése ellen, továbbá azokra a magyar testvéreinkre is, akik ökölbe szorított kézzel tiltakoznak a Szlovák Testvériség mocska ellen, de néma beleeggyzéssel asszisztálnak a Magyar Gárda szennyéhez.

Nincsenek megjegyzések: