2007. szeptember 11., kedd

Rózsaszín hírek


Van ez a bizonyos rózsaszín, minden-nagyon-szupi hang. Bizonyos IQ-szint felett az ember képtelen ezt a hangot előcsalogatni a torkából, következésképpen esélye sincs elhelyezkednie könnyed rádióműsorok butuska műsorvezetőjeként.

Bizonyos IQ-szint felett az ember nem is vágyik erre. Viszont egy-két helyzetben bizonyos IQ-szint felett is kénytelen hallgatni a rózsaszín, minden-nagyon-szupi műsorokat, nyilvános helyen, buszban, satöbbi. Ezek azok a műsorok, ahol Paris Hilton meg Britney Spears a fő téma, meg esetleg Marianna Ďurianová és az ő Honzíkja.

Legutóbb ebéd közben volt szerencsém a rózsaszín, minden-nagyon-szupi hanghoz, majdnem el is vette az étvágyamat. Mert az annyira irritáló hang és a hozzájáruló még irritálóbb hangsúly az egész órás híreket jelentette. Meglepődtem, mert rádióban általában csak a sofőrök társául szegődött Expresen szoktam híreket hallgatni (vagy inkább hallani) a Pozsonyt Rimaszombattól elválasztó öt óra alatt, esetleg célirányosan a közszolgálati adón, amikor sporteredményekre vagyok kíváncsi. A többi adótól eddig megkímélt a sors, hát most aztán kaptam a pofácskámba.

Déli hírek, minden-nagyon-szupi, minden-nagyon-oké adónkon. Első hír: 1. MKP és a bocsánatkérés. A bemondó próbál egy árnyalatnyival kevésbé rózsaszín hangon beszélni, több-kevesebb sikerrel. Aztán egy nagyon fontos közlés: Dara Rolins gyereket vár, és valami új, áldásos tornát vagy masszázst vagy más praktikát alkalmaz a testi-lelki harmónia érdekében. Itt már pezseg a rózsaszínség, ujjong a minden-nagyon-szupi hangulat. Képzeljék csak, egy gyerek! Hát nem szupi? Következő hír: US Open, Djokovics döntős. A minden-nagyon-szupi hang szinte felrobban az extázistól. Szeretném remélni, hogy ekkora Djokovics-drukker, és nem a „Benne vagyok a rádióban!"-effektus okozza lelkesedését. Aztán jön az utolsó hír, amikor már csak a rövid sikkantások hiányoznak az előadásmódból: a pápa ausztriai látogatása során meghalt két öreg, akiknek szíve nem bírta a fáradalmakat. Jujj-jujj! Hát nem szupi és rózsaszín?

Nincsenek megjegyzések: