2007. december 6., csütörtök

Kormányt Kritizálni Kúl

A változás szaga érződik Magyarországon. Nem az a hangulat, mint mondjuk az előző választások előtt, ahol hiába ment a "hazuggyurcsány", az ember mégiscsak érezte, hogy jobboldalról óriási pofára huppanás lesz a vége. A kormánnyal való elégedetlenség egyszerűen benne van a levegőben. Na jó, a blogoszférában. Eljutottunk odáig, hogy a hivatalban levő miniszterelnököt már nem a régi jó arcukat és hitelességüket vesztett médiumok kritizálják, hanem... kúl emberek, a szó szoros értelmében. Elhallgatás helyett divat lett a szívatás.

A Magyar Nemzet nem kúl, sőt szalonképtelenül jobboldali. A kurucinfó nem kúl, sőt, fasiszta és lehet mitől rettegni. A Reakció szabadgondolkodó de kétségtelenül jobbos szerkesztőgárdája ugyanakkor rettentően divatos, csakúgy, mint a mondjuk a Konzervatórium. Az index és az origó szintén előszeretettel nyomoz utána a kormány számára kényelmetlen ügyeknek, a lejárt hitelességű médiaszereplők (Heti Hetes, Napkelte-gárda) pedig már sokkal inkább a gúny, mint az elismerés tárgyát képezik, még a rettegett és dícsért TótaWé is szépen lassan progresszívből reakciós lesz a maga sajátos nézeteivel. Öt év kellett ahhoz, hogy a média rájöjjön, nem feltétlenül az orbánozás a lét értelme (attól függetlenül, hogy a nemzet Viktora előszeretettel vette körül magát leginkább csak kommunikációs fekete lyukként jellemezhető segítőkkel. hiba).

A jelenlegi magyar kormány bukását az hozza el, hogy a fiatal, magát liberálisnak valló városi értelmiségi réteg számára ismét kúl lett kritizálni - keresni a konfliktusokat, rámutatni a hibákra. A stratégiai hibákat vétő, arcot vesztő SZDSZ csak egy nagyon eredeti húzással tudná ismét mozgósítani a szavazóit, márpedig úgy tűnik, hogy mindössze egyetlen reformot tudnak a választók felé rendesen lekommunikálni. Az pedig az egészségügyi reform, újabb ok a párt kúl fenékbe rugdosására. Öt százalék mínusz a bal oldali versenyzőnek. Kíváncsian várom a kormány eredeti válaszát a modern idők kihívásaira, mondjuk Orbán Viktor családját náci egyenruhában lefotózva.

3 megjegyzés:

jurgen írta...

Csak az a kerdes, hogy a kritizalas azt is jelenti-e egyben, hogy a voksomat az ellenzeknek adom.

Mózes Szabolcs írta...

Amennyire en figyelem a mo-i torteneseket, jelen esetben ez azt jelenti, h. az elegedetlenek es a "kul kritizalok" nem a nemzet Viktorara adnak le szavazatukat, "csak" nem mennenek el valasztani. Ez viszont mondjuk pont eleg lenne az ellenzek totalis gyozelmehez - ha addig nem tortenik vmi kisebb csoda (1.verzio: megiscsak elmennek szavazni az elegedetlenek, 2.verzio: ujabb part jon letre, amely elszippantja oket - mi a valoszinubb?).

JClayton írta...

pont ezt akartam valaszolni en is. szerintem amugy tenyleg egy nagyon nyomos indokkal tudnak csak mozgositani megint a (joggal) csalodott balos-liberalis szavazokat... talan ha az Orbanek programja tul reformparti lesz vagy egyaltalan nem lesz az, arra lehet rajatszani. Egyeb esetben marad a nacikartya :D